Landsbyvandrerute

Hvad er Landsbyvandreruten, og hvad kan du forvente?

Velkommen til Landsbyvandrerute – Rans togt

Vi inviterer dig til at prøve en anderledes vandrerute, hvor 14 landsbyer på Vejle-egnen er klar til at byde dig velkommen. Ruten følger de gamle landeveje, der ikke har travlt, men snor og bakker sig gennem landsskabet, med afstikkere af lokale stier og grusveje.

Du vælger selv, hvor du starter, og du kan gå begge veje rundt lige godt. Ruten består af i alt seks etaper på 15 - 29 kilometer, og er i alt 139 kilometer. Du kan overnatte på de seks pausesteder, men også mange steder imellem samt i shelters og på teltpladser. Du har altså gode muligheder for at skabe dine egen tur og gå dine egne svinkeærinder.

Underlagt er de fleste steder asfalt, fordi ruten går gennem de lokale byer. Cirka 20% er på grus og jord. Det finder man især på den vestlige del af ruten.

Ruten er fuld af gode værter, som gerne vil snakke og tager godt imod gode gæster. På det digitale kort kan du fx hurtigt finde nærmeste toilet eller overnatning. Har du brug for hjælp? Spørg dig for. Vi vil gerne hjælpe. 

Du kan læse mere om alt fra indkøb og overnatning til oplevelser på ruten her på sitet. Her finder du også et digitalt kort, som kan bruges på fx mobiltelefonen.

Husk ikke at efterlade spor, når du vandrer. Tag alt, du har med på rejsen, med hjem igen.

 

Vejle – Jelling – Vikinge etapen:  ca. 15km

Jelling til Tørring – Hovedkær etapen: ca. 23km

Tørring til Give – Vandskels etapen: ca. 23km 

Give til Nørup – Hede etapen: ca. 25km 

Nørup til Egtved – Bronze etapen: ca. 24km

Egtved til Vejle – Ådalsetapen: ca. 29km

Dronefoto, landevej med lille gruppe af vandrere
Tilskuer graner
Termokande i nærbillede med hånd på, Skovtur.
Pause på kande.