Å­dals­-­eta­pen

Ådals-etapen går fra Vejle (Cirkuspladsen, Vejle) over Skibet, Jerlev, Ødsted og Rugsted til Egtved (Roberthus, Tybovej 2, 6040 Egtved). Starter du fra banegården og følger sporet langs åen kommer du på ingen tid ud i Vejles smukke natur. Turen går omkring Kongens Kær med masser af vilde fugle og smukke søer.

Når du rammer Haraldskær Fabrik, drejer du og går op ad ådalen til Ødsted. Her er der mulighed for at holde et hvil ved Tommelise dammen som har fået et stort løft indenfor de seneste år. Forlader man ruten og fortsætter man til Vingsted, er der mulighed for både at spise og sove på Vingstedcenteret. 

Turen går bag om Ødsted, op til kirken og ned til Mølkjær kro, med rig mulighed for at kigge haver undervejs. Ådals-etapen er turens længste etape på 29 km, så Mølkjær Kro byder på en mulighed for at dele etapen i to og tage en overnatning.

Fra Ødsted kan man vælge at skyde genvej ad den lige landevej til Egtved, tage en omvej gennem Vork bakker eller følge ruten ad de mindre trafikerede veje gennem bølgende kornmarker og åbne landskaber. Kort efter Ødsted passerer ruten Onkel og Tante, en privat institution for børn i alderen 6 mdr. - 6 år. Her er du velkommen til at holde pause og spise din medbragte mad.

Når du kommer til Egtved ender Ådals-etapen ved Robert Hus. Huset er som regel åbent, da biblioteket holder til her. Man kan se flere film med private optagelse om Robert Jacobsen, da den store kunstner boede i Egtved i årrække. Robert Hus ligger for enden af Aftensang, byens indkøbsgade. Eller begynder hvis du tager turen den anden vej.

Rute: Vejle station - Egtved v. Robert Hus

Længde: 29 km

Underlag: 14% grus/stier, 86% asfalt. 

Landsbyer: 2

Familie på fire ved Tommelise Dammen
Tommelise Dammen i Ødsted
Termokande der er ved at blive åbnet
Kaffetid.
Aften, tre personer sidder og taler foran shelters
Shelters ved Vingsted.

Turbeskrivelse kommer.